ZELF VAREN LANGS HET RIJK DER DUIZEND EILANDEN

Het laatste stukje land in zijn soort in heel Nederland ontdekken met de mensen van wie je van houdt. Klik op 'meer weten?' voor meer informatie.

No items found.

Natuur

Waarom houdt een mens van natuur?

De rust, de stilte en de schoonheid. Er is iets met natuur… Het voelt gewoon goed en het doet van binnen iets met je.

Waarom hier varen?

Eindeloos laagland… Maar toch verveel je je geen moment doordat de oever bezaaid is met alle soorten flora die Nederland te bieden heeft. Een boswandeling is leuk, maar vanaf het water is alles net effe anders.

Meer weten?

Gebouwen

Een museum van meer dan 80 voetbalvelden groot

Jij bent de kapitein in dit buitenluchtmuseum van meer dan 80 hectare groot. Af en toe even bukken voor een brug, historische gebouwen ontdekken of bij een terrasje stoppen voor een drankje. Jij bepaalt!

De fluisterapp

Ontdek de verhalen achter het landschap, de gebouwen en de historie in dit gebied met de fluisterapp die je op je smartphone downloadt. Bij aankomst vertellen we je hier meer over.

Wist je dat..

Je hier de oudste veiling ter wereld vindt? Het huidige veilingsysteem is hier op deze plek ontstaan. Ontdek het zelf.

Meer weten?

Dieren

Varen over de dierensnelweg

Dit gebied maakt deel uit van een groot natuurnetwerk dat zich over heel Nederland uitstrekt, genaamd NNN. Hier kunnen dieren vrij doorheen lopen, kruipen of zwemmen zonder dat ze last hebben van mensen.

Ontdek nieuw leven

Dit gebied is een broedplek voor dieren en dus de ideale plek om nieuwe, schuwe of kwetsbare diersoorten te ontdekken.

Meer weten?

Ervaring

Waarom zou een mens varen?

In een zorgeloze bubbel met de mensen van wie je houdt. Dobberen waar je wilt met een hapje en een drankje. Je vergeet de tijd en wat je maandag allemaal moet doen. Varen is leuk, maar…

Waarom varen langs het Rijk der Duizend Eilanden?

Wanneer je hier weggaat, kom je gegarandeerd met een goed verhaal thuis. Dit gebied is een ware screenshot van de middeleeuwen. Deze honderden kleine eilandjes hebben een rijke geschiedenis en zijn de laatste in hun soort.

Meer weten?

WORD PARTNER

Zelfvaren is een initiatief van Museum BroekerVeiling. Vanuit het museum is het mogelijk om meerdere soorten vaartuigen te huren. Maar we nodigen partijen zeker uit om met het museum samen te werken. Heb je bijvoorbeeld overnachtingsmogelijkheden aan het water? Zou je zelf ook een van onze vaartuigen willen verhuren op jouw locatie? Of heb je andere ideeën? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Contact